Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Utángyártott/helyetesítő töltő

Mi a különbség a gyári és az utángyártott / helyettesítő laptop töltők között?

Bizonyára mindenki hallotta már az utángyártott, gyári, helyettesítő, univerzális kifejezéseket laptop töltőkkel kapcsolatban. Amikor megveszünk egy új laptopot a tartozékok között találhatunk hozzá egy töltőt, ami az egyik legfontosabb alkatrésze a laptopnak, hiszen adapter nélkül gyakorlatilag használhatatlan minden hordozható számítógép. Idővel az eredeti töltő elromolhat, megsérülhet, eltűnhet, kábelét megrágja valami állatka. Ebben a pillanatban érezzük csak igazán, hogy milyen fontos lenne szerezni gyorsan egy másikat helyette. Amikor nekilátunk a keresgélésnek, láthatjuk, hogy sok fajta töltőt lehet találni és még annál is több féle áron. Joggal érzi magát a legtöbb felhasználó ebben a helyzetben elveszve, rakjuk tehát kicsit tisztába a dolgokat!

Utángyártott / helyettesítő töltő:

A jó minőségű és megbízhatóan működő utángyártott / helyettesítő töltők ára 5-8.000Ft körül mozog. Ami ennél sokkal olcsóbb, ott valami olyan kompromisszum van, amit biztos, hogy nem érdemes megkockáztatni.

De mi is vlójában a külömbség?

Nagyjából semmi! Ha kinyitnánk a burkolatát egy gyári és egy jó minőségű helyettesítő töltőnek, túl sok eltérést még a szakavatott szemek sem vennének észre. Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy itt kizárólag a jó minőségű helyettesítő töltőkről van szó, sajnos rengeteg olcsóbb és rosszabb minőségű töltő kapható hazánkban, amikről ez nem mondható el. Nem megyek bele a szakmai részletekbe, a lényeg, hogy ezekből a töltőkből rengeteg fontos alkatrészt kihagynak, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy tartósan és biztonságosan tudjuk használni a töltőt hosszú évekig és ne tegyenek kárt a laptopunkban. Ezzel szemben a jó minőségű helyettesítő töltők ugyanolyan felépítésűek, mint a gyári töltők, minden szükséges alkatrészt tartalmaznak, mindezeket legalább olyan jó minőségben, mint az eredeti megfelelőjük.

 

Rendezés: