Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dell

Dell Incorporated (Dell Részvénytársaság) egy, az USA Texas államában, Round Rock városában lévő székhelyű számítógépes hardvertervező és -gyártó vállalat. A New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzett, nyílt jegyzésű részvénytársaság. Jelmondata a „Get more out of now”, magyarul: „hozzunk ki többet a mából”. 1984-ben alapították, akkor még számítógépekkel foglalkozó korlátolt felelősségű társaságnak. Kulcsemberei Michael Dell elnök és Kevin Rollins igazgató (2007-től csak Michael Dell). Világszerte körülbelül 55 000 embert foglalkoztat. Árbevétele 2004-ben elérte a 49,2 milliárd dollárt. Fő profilja még mindig a számítástechnikai hardverek, de foglalkozik asztali számítógépekkel, szerverekkel, laptopokkal és perifériákkal is.

Termékvonalába tartoznak még az adattároló- és hordozható audioeszközök, a PDA-k, a szoftverek (ezen belül az otthoni és vállalati megoldások egyaránt).

A tökéletes szerviz gondolatiságát előtérbe helyezvén a Dell megnyitotta technikai bázisát az Alberta állambeli Edmonton városában, ahol kiszolgálták a saját és konkurens hardver- és szoftverigényeket is, mely gyorsan a Dell International Services (Dell Nemzetközi Szervizhálózat) fontos részlege lett.

Rendezés: