Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Apple

Az Apple Inc. amerikai multinacionális informatikai vállalat. A cég fejleszt, tervez, gyárt és forgalmaz fogyasztói elektronikai termékeket és szoftvereket és ezekhez kapcsolódó felhő-szolgáltatásokat. Az Apple egyike Amerika öt nagy, meghatározó információ-technológiai vállalatának [4].

Az Apple fontosabb hardver termékei: iPhone okostelefoniPad táblagépMacintosh személyi számítógépiPod hordozható médialejátszóApple Watch okosóra. Az Apple fontosabb szoftverei: iOSiPadOSmacOSwatchOS operációs rendszerek, az iTunes, a böngésző Safari, a videó vágó– és szerkesztő alkalmazás Final Cut Pro, a zeneszerkesztő Logic Pro. Fontosabb online-szolgáltatásai: iTunes Store, az iPhone-t kiszolgáló iOS App Store, az Apple ArcadeApple Music, az iMessage és az iCloud illetve az Apple Pay.

Az Apple éves globális árbevétele a 2020-as üzleti év során 274,5 milliárd dollárt tett ki. Az Apple bevétel szerint a világ legnagyobb technológiai vállalata, 2021 januárja óta pedig a világ legértékesebb vállalata[5]. 2021-ben az Apple volta világ negyedik legnagyobb PC-gyártója[6] és a világ negyedik legnagyobb okostelefon gyártója[7]. 2018 augusztusában az Apple lett az első, tőzsdei kereskedésben résztvevő, amerikai vállalat, amelynek értéke meghaladja az egy billiárd dollárt[8], két évvel később, 2020 augusztusában szintén elsőként érte el kétbilliárdos határt[9].